Top
Dubbel-geluk-oorbellen
  • Dubbel-geluk-oorbellen
  • Dubbel-geluk-oorbellen
10,00

Het Handje van Fatima of de hamsa (Arabisch: خمسة, letterlijk "vijf") is in het volksgeloof een beschermend handvormig amulet die populariteit geniet in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar ook steeds vaker in West-Europa aangetroffen wordt. De amulet wordt aan hangers op muren en in auto's opgehangen. In sommige gevallen wordt het Handje van Fatima gecombineerd met de Nazar, een afweermiddel tegen het Boze oog.

Het Handje van Fatima verwijst naar de dochter van Mohammed, Fatima Zahra. Sommige christenen noemen de amulet de Hand van Maria. In de Joodse traditie wordt het de Hand van Mirjam genoemd.


Men had in het verleden verschillende trucjes om het zogenaamde boze oog te ontwijken. Zo ging men bijvoorbeeld verzen uit de 
Bijbel opzeggen, of bedacht men verschillende amuletten. Het "boze oog" wordt ook als een naam gebruikt voor een bepaald amulet, de nazar, dat wordt verondersteld het kwaad weg te kijken. Die naam is misleidend, omdat het niet het boze oog zelf is, maar het boze oog zou moeten wegkijken. De blauwe kleur van de nazar-amulet wordt al sinds de vroegste tijd geacht een zuiverende kleur te zijn.

Dubbele bescherming tegen het kwaad... En zijn er in verschillende kleuren te verkrijgen.


Verwachte levertijd: 1 dag
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code